Minneord, Erik Jacobsen (1967-2022)

Erik Jacobsen etter Documenta-åpning i Athen (2017). Foto: privat.

Da vi hørte at den legendariske og kunnskapsrike kunst- og kulturjournalisten/reporteren Erik Jacobsen hadde sagt opp sin stilling i NRK i 2021, tok vi umiddelbart kontakt. Kunstavisens redaksjon var svært stolt da Jacobsen –– journalisten med den karakteriske stemmen og den ujålete stilen, kjent for kunstprogrammer i P2 gjennom mange år – takket ja til å utvikle en profesjonell podcast for Kunstavisen.

Gjennom det innledende intervjuet med Kunstavisens redaktør, opplevde vi å bli bedre kjent med den sammensatte, interessante, humoristiske og varme personen som Erik Jacobsen var. Jacobsen hadde et helt spesielt nærvær i stemmen, slik hans mange lyttere og, ikke minst hans venner, fikk erfare; et dyptfølt engasjement og forståelse for musikk, kunst, kunstnere spesielt – og kunstfeltet generelt. Vi i Kunstavisen hadde sett for oss et langt samarbeid med Jacobsen, men slik gikk det dessverre ikke. Etter litt over et halvt år ba han selv om å få avrunde samarbeidet med redaksjonen.

Vi er takknemlige for å ha blitt kjent med Erik Jacobsen, og mottok beskjeden om hans alt for tidlige bortgang med stor sorg.

Mona Gjessing og Hilde Mørch 

Erik Jacobsen bidro med åtte podcaster fra og med mars 2021 til november 2021. Disse podcastene (i kronologisk rekkefølge) fra Kunstavisen Podcast kan du høre via lenkene nedenfor:

Kan nyvalgt rektor Markus Degerman dempe KHiO-bråket?

Hva er ståa med kunsten i regjeringskvartalet?   

Kartkunstneren Hans Ragnar Mathisen

Oslos ukjente kunstperler

Hvem er Arnold Haukeland?

Lorck Schive-vinner 2021: Steinar Haga Kristensen

Da Krøsus regjerte i Norge

I Willibald Storns forfalne univers