fbpx Miniåpning av utstilling i miniatyr

Miniåpning av utstilling i miniatyr

Miniatyr-museum 2 av 2 av Christian T. Norum utenfor gamle Nasjonalgalleriet. Foto: Meera M. Kaur
Mens kunstmuseene i Oslo holdes stengt på grunn av covid-19 - restriksjoner, åpnet Christian T. Norum torsdag formiddag sin egen utstilling på trappen foran det stengte Nasjonalgalleriet i Universitetsgata 13.
Miniatyr-musesum 1 av 2 av Christian T. Norum utenfor gamle Nasjonalgalleriet. Foto: Meera M. Kaur

Christian T Norum tok til Instagram for å invitere både kjente og ukjente følgere til en koronavennlig utendørs-utstilling i anledning av sin egen 40-årsdag. Norum viste fram miniatyr-museer med miniatyrmalerier og skulpturer. Inne i de små museene var det stilt ut forminskede versjoner av hans egne malerier, mens museenes utside var dekket av utsmykninger basert på både egne og andres verk, for eksempel «Skrik» og «Madonna» av Edvard Munch. Dette for å hedre Munch, kunne Norum meddele.

Følget beveget seg videre til Munchs grav på Vår Frelsers gravlund, hvor det var blafrende gravlys og musikk, samt tilbud om forfriskninger. De medbrakte miniatyrmuseene var nå plassert på to grå sokler. Her kunne både inviterte og tilfeldig forbipasserende komme innom for å betrakte «museumsverket» med en symbolsk pris på 658 millioner – ikke langt unna prisen på de store kunstmuseene som er i ferd med å reise seg her i byen. Planen var i utgangspunktet å flytte den bærbare utstillingen videre til Camilla Colletts gravstein, og å projisere en video filmet innendørs i Nasjonalgalleriet på denne. Dette punktet på programmet ble imidlertid avlyst på grunn av lokal fukt og småregn. Norum viste respekt til både Munch og Collett før han snudde de grå soklene, som viste seg å være transportkasser av papp, opp ned. Pappeskene ble fylt med de små museene og fraktet til neste destinasjon på programmet: et ungt, relativt nytt kunstgalleri i Dops gate 4.

Her fikk bursdagsfølget overvære lanseringen av siste utgave av grafittibladet Grevlingbanen. Opplaget på 100 var signert. Grevlingbanen kiosk hadde et eget hjørne for kvelden, hvor de i tillegg til nevnte publikasjon med tema: Coronoia Lockdown Special 2, hadde utsalg av et utvalg bøker fra Ocht forlag.

Innsiden av miniatyr-museum 1 av 2 av Christian T. Norum. Foto: Meera M. Kaur
Innsiden av miniatyr-museum 2 av 2 av Christian T. Norum. Foto: Meera M. Kaur
Christian T. Norum i samtale med galleristen på kunstgalleriet Dopsgate 4. Foto: Meera M. Kaur
Christian T. Norum på galleriet Dopsgate 4. Foto: Meera M. Kaur

Stikkord