Om Kunstavisen

Kunstavisen, etablert januar 2020, er et ledende nettsted for kunstanmeldelser, nyheter, intervjuer og kunstrelatert stoff med daglige publiseringer. Kunstavisen befinner seg i skjæringspunktet mellom avis og tidsskrift. Vi omtaler samtidskunst, moderne kunst og eldre kunst, og bruker et forståelig språk.

Kunstavisen anmelder de viktigste utstillingene ved kunstmuseene i Norge og tar stilling til sentrale kunstprosjekter i det offentlige rom. Videre anmelder Kunstavisen utstillinger på mindre visningssteder og gallerier, kunstnerstyrte og private. Vi omtaler i blant også arkitektur og ny forskning i kunstfeltet. 

Kunstavisen honorerer etter Norsk kritikerlags satser.

Våre målgrupper er kunst- og kulturinteresserte, kunstnere og profesjonelle i alle aldre. Vi gir ordet til kunnskapsrike folk i feltet, og har en ambisjon om å være landsdekkende.

Kunstavisen skal være maktkritisk og saklig. Redaksjonen står samlet om alle nevnte overordnete mål. Redaksjonen skal jobbe etter Vær-varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

Eckbos Legat

Kunstavisens eier og utgiver er Eckbos Legat.

Eckbos Legat er en privat allmennyttig stiftelse. Eckbos legat yter årlig støtte til enkeltpersoner, organisasjoner, forskningsprosjekter og annet som faller inn under legatets ulike formål. Eckbos Legat støtter bl.a. norsk kunst og kultur og står bak Kunstavisen.no. Les mer om Eckbos Legat på www.eckbos-legat.no.

Kulturbyrået Mesén var i tidsrommet 2019/2020 prosjektutvikler, samt teknisk og redaksjonell rådgiver for Kunstavisen.

I perioden 2019 - 2021 hadde Kunstavisen et redaksjonsråd, bestående av Rauand Ismail, Julie Aars og Bjørn Hatterud og Una Mathisen Gjerde, som bistod redaksjonen med innspill og faglig rådgivning i startfasen.