fbpx Redaksjonen | Kunstavisen

Redaksjonen

Mona Gjessing

Mona Gjessing (Ansvarlig redaktør)
E-post: mona.gjessing@kunstavisen.no
Mona Gjessing (født 1964) har vært kunstkritiker siden 2004 og har jobbet som fast frilanser for Klassekampen, Billedkunst, Numer, PROSA og KORO. Gjessing har også publisert et utvalg kunstanmeldelser i Weekendavisen(dk), og står bak en rekke intervjuer med kunstnere som Per Kleiva, Vanessa Baird, Anna Fiske, Vanna Bowles og Line Solberg Dolmen. Gjessing har vært leder for arbeidsutvalget, seksjon kunst, i Norsk kritikerlag i perioden 2014-2017 og har deltatt i en rekke offentlige samtaler og debatter om samtidskunst. Mona Gjessing har sin utdannelse fra Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og leverte i 1999 den tverrestetisk orienterte hovedoppgaven «Sjokkets musikalske logikk. En studie i Arnold Schönbergs monodrama Erwartung».

 

Hilde Mørch (Journalist, ansvar kunsthistorie)
E-post: hilde.moerch@kunstavisen.no
Hilde Mørch (født 1961) er kunsthistoriker/mag.art (UiO 1993), og har arbeidet som kurator, forfatter og konsulent ved Kunsthistorisk Prosjektsenter siden 1998. Tidligere har hun blant annet arbeidet ved Lillehammer Kunstmuseum, Astrup Fearnley Museet, Museet for samtidskunst og Nasjonalgalleriet, samt Kunstnerforbundet og Blomqvist Kunsthandel. Hun har kuratert utstillinger som Charlotte Wankel og L´Esprit Nouveau. Kambo-Kristiania-Paris-Oslo (Galleri F15/Punkt Ø, 2019) og Ryszard Warsinski. Skjønnheten og udyret (Vestfossen Kunstlaboratorium, 2016). Blant hennes publikasjoner kan nevnes Charlotte Wankel og L´Esprit Nouveau. Kambo-Kristiania-Paris-Høvik (Forlaget press 2019), Form and content. An essay about Juan Andres Milanes Benito (2019), Trøndersk abstraksjon. Anders Sletvold Moe. En malerisk dialog med Arve Hovig, Johs. Rian, Lars Tiller, Jakob Weidemann og Roar Wold (Kunstmuseet Nord-Trøndelag, Namsos 2017), Ryszard Warsinski. Confabulari. Bildets vesen og den grusomme skjønnhet (Orfeus Publishing AS 2015), Thor Heyerdahls tegninger (Flamme forlag 2012), Fridtjof Nansen. Vitenskapsmann og kunstner (Lillehammer Kunstmuseum, Labyrint Press  2011) og Ragnhild Kaarbø. Et kunstnerliv (Harstad Kunstforening 2003).             

 

Tove Sivertsen (Journalist, ansvar kommunikasjon på sosiale medier)
E-post: tove.sivertsen@kunstavisen.no
Tove Sivertsen (f.1981, Ålesund) er kunstformidler og fotograf. I tillegg til å drive galleriet Salgshallen (i Salgshallen, Oslo) jobber hun med formidling og innholdsproduksjon for Oslo Art Guide og Oslo Art Weekend. I 2021 ferdigstilte hun et pilotprosjekt for Kulturrådets satsning Markedsføring og synliggjøring av visuell kunst. For tiden jobber hun med videreutvikling av pilotprosjektet med støtte fra Kreativ Næring.

 

Tiril Flom

Tiril Flom (Journalist, ansvar nyheter og debatt)
E-post: tiril.flom@kunstavisen.no
Tiril Flom (f. 1991, Oslo) er utdannet kunstner ved Goldsmiths College i London og har en mastergrad i Estetiske fag (Kunst i samfunnet) fra OsloMet. Som frilans kunstkritiker og kulturjournalist har hun blant annet skrevet for Subjekt, Kunst Pluss og Kunstkritikk. Hun begynte å skrive for Kunstavisen i mars 2022 og er nå ansatt som journalist med ansvar for nyheter og debatt. Medlem av Norsk kritikerlaget, seksjon for kunst.