Nasjonalmuseet åpner først i 2022

Publikum må smøre seg med tålmodighet. Nasjonalmuseet åpner først i 2022. Foto: Annar Bjørgli/Nasjonalmuseet 

Nasjonalmuseet skulle etter planen ha overtatt den nye museumsbygningen fra Statsbygg våren 2020, med sikte på å åpne museet våren 2021. Slik gikk det dessverre ikke.

Effekten av Covid-19, kombinert med forsinkelser i leveranser og montering av sikkerhetsdører, gjør at Statsbyggs ferdigstillelse av det nye Nasjonalmuseet har tatt lengre tid enn planlagt, står det i pressemeldingen som er sendt ut fra Nasjonalmuseet i dag.

Videre i pressemeldingen gis ordet til administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen og Nasjonalmuseets direktør, Karin Hindsbo.

– Det nye Nasjonalmuseet er et komplekst bygg med strenge krav til sikkerhet, temperatur og klima. Byggearbeidene er ferdige, men det gjenstår fortsatt noe testing og feilretting, sier Harald Nikolaisen i Statsbygg.

– På grunn av forsinkelsene i byggeprosjektet har vi ennå ikke kunnet ta i bruk utstillingslokaler, verksteder og magasiner. Det er selvsagt leit. Vi ser også at det på grunn av Covid-19 er knyttet en del usikkerhet til museets monteringsjobb, men vi skal gjøre alt hva vi kan for å klargjøre museet på en trygg og effektiv måte når byggeprosjektet blir ferdig. Forhåpentligvis blir det ikke langt inn i 2022 at vi kan slå dørene opp for publikum, sier direktør Karin Hindsbo.