fbpx Kunstavisens kviss nr 6

Kunstavisens kviss nr 6

Det tredje øye. Foto: Nasjonalmuseet / Veiby, Jeanette. Nærmere informasjon om dette bildet oppgis i svar 1.

1. Dette trykket har tittelen «Det tredje øye» og er trolig laget i 1973. Bildet befinner seg i Nasjonalmuseets samling og er skapt av en kunstner som arbeidet i ulike teknikker, men som gjerne assosieres med fargerike trykk som det vi ser her. Hva heter kunstneren?

2. Onsdag 5. februar i år åpnet utstillingen «Nye blikk» på Drammens museum. Utstillingen viser et utvalg av arbeider fra museets samlinger og er kuratert av museets direktør. Hva heter direktøren ved Drammens Museum?

3. Denne kunstneren ble født i 1909 og selv om hun ikke selv blåste glass, får hun ofte æren av å bli omtalt som den første norske kunstner som brukte glass som materiale. Hva heter kunstneren?

4. En godseiersønn med adelige aner fra Telemark blir gjerne forbundet med kunstnermiljøet i Düsseldorf hvor han døde og ble begravet i 1852. Hva het denne kunstneren som gjerne malte skog og fossefall?

5. Den prisbelønte norske kunstneren Torbjørn Kvasbø var i mange år professor bl.a. ved Konstfack i Stockholm. Hvilket materiale arbeider denne kunstneren med?

6. Kitty Kielland er kjent som en av 1800 tallets viktigste malere. Etter opphold i Tyskland og Frankrike har hun etterlatt seg et omfattende verk bl.a av landskapsskildringer. Men det er særlig ett landskap i Norge som Kitty Kielland gjerne forbindes med. Hvilket?

 

Klikk her for å se svarene

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.