fbpx Kunstavisens kviss nr 6 - fasit

Kunstavisens kviss nr 6 - fasit

Gunnar S. Gundersen, Det tredje øye, antagelig 1973 © Gundersen, Gunnar S./BONO.  Foto: Nasjonalmuseet / Jeanette Veiby

1. Dette trykket har tittelen «Det tredje øye» og er trolig laget i 1973. Bildet befinner seg i Nasjonalmuseets samling og er skapt av en kunstner som arbeidet i ulike teknikker, men som gjerne assosieres med fargerike trykk som det vi ser her. Hva heter kunstneren?
Svar: Gunnar S. Gundersen, ofte kalt bare Gunnar S. (1921-1983)

2. Onsdag 5. februar i år åpnet utstillingen «Nye blikk» på Drammens museum. Utstillingen viser et utvalg av arbeider fra museets samlinger og er kuratert av museets direktør. Hva heter direktøren ved Drammens Museum?
Svar: Åsmund Thorkildsen (født 1954)

3. Denne kunstneren ble født i 1909 og selv om hun ikke selv blåste glass, får hun ofte æren av å bli omtalt som den første norske kunstner som brukte glass som materiale. Hva heter kunstneren?
Svar: Benny (Anette Berg) Motzfeldt (1909-1995)

4. En godseiersønn med adelige aner fra Telemark blir gjerne forbundet med kunstnermiljøet i Düsseldorf hvor han døde og ble begravet i 1852. Hva het denne kunstneren som gjerne malte skog og fossefall?
Svar: August Cappelen (1827-1852)

5. Den prisbelønte norske kunstneren Torbjørn Kvasbø var i mange år professor bl.a. ved Konstfack i Stockholm. Hvilket materiale arbeider denne kunstneren med?
Svar: Leire (keramikk). Torbjørn Kvasbø (født 1953) har deltatt i en rekke utstillinger og blir gjerne regnet som en av de viktigste samtidskunstnere på sitt felt.

6. Kitty Kielland er kjent som en av 1800 tallets viktigste malere. Etter opphold i Tyskland og Frankrike har hun etterlatt seg et omfattende verk bl.a av landskapsskildringer. Men det er særlig ett landskap i Norge som Kitty Kielland gjerne forbindes med. Hvilket?
Svar: Jærlandskapet. Kitty Kielland har malt en rekke bilder fra Jæren og bidratt til å gjøre dette landskapets særlige skjønnhet kjent også utenfor Norges grenser.

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.