fbpx Kunstavisens kviss nr 10

Kunstavisens kviss nr 10

Foto: Bernd Untiedt, Germany / CC BY-SA

1. Dette fotografiet viser sikkerhetsrådets sal i FN bygningen i New York. Mange har nok hørt at arkitekt Arnstein Arneberg tegnet salen som delvis ble utført med norske materialer. Men hva heter kunstneren som skapte det store freskomaleriet vi ser bak det ovale bordet?

2. Hva er et tapisseri?

3. Han utdannet seg først som veterinær, men valgte å bli kunstner for bl.a. å synliggjøre lidelsen til dyr som brukes i vitenskapelige eksperimenter og testing av kommersielle produkter. Riktig mye medieståk ble det rundt denne kunstneren da det ble kjent at han brukte en død manns hånd som pensel. Hva heter kunstneren?

4. Hun er aktuell med utstilling i en av Oslos fornemste utstillingslokaler, hennes malerier er innkjøpt av Astrup Fearnley Museet og Museet for Samtidskunst, hun er født på Notodden og fikk Carnegie Art Award i år 2000. Hvilken strålende kunstner tenker vi på?

5. I hvilken havneby kjent for malmeksport arrangeres Arctic Arts Festival?

6. Mange norske kunstnere har arbeidet utenlands. Det har også billedhuggeren Lars Utne (1862-1922) Han er mest kjent for utsmykningene på Nasjonalteatret i Oslo, og for griffene på taket av det gamle Nasjonalgalleriet.  I årene rundt 1890 oppholdt Lars Utne seg i Berlin, blant annet for å utføre steinarbeider på en stor og symboltung bygning som siden skulle bli tragisk berømt. Hvilken bygning?

7. Hva er Frida Hansen (1855-1931) mest kjent for?

Klikk her for å se svarene

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.