fbpx En Icebreaker for å bryte stillheten under nedstengningen

En Icebreaker for å bryte stillheten under nedstengningen

Foto fra utsiden, Kunstnernes Hus. Foto: Meera M. Kaur

Den sosiale nedstengingen av Oslo ble tidligere i uken forlenget til 14. desember, og muligens vil tiltakene vare ut året. Mens kunstgalleriene har fått holde åpent, har kunstmuseene vært nødt til å stenge dørene for publikum. Flere utstillingsrom står nå folketomme. Kunstnernes Hus har på sin side valgt å bryte stillheten ved å plassere klingende kunst foran inngangspartiet.

Marianne Heske: Icebreaker 
Kunstnernes Hus, Oslo 
Står til 18.desember 

Fredag den 27. november ble Marianne Heskes lydinstallasjon Icebreaker installert, og nå kan publikum oppleve verket der helt frem til 18. desember. Heske er, for øvrig, også aktuell med soloutstillingen La poupée aux pensées trop dangereuses / Dukken med for farlige tanker på Norske Grafikere.

Lydkunstverket Icebreaker er resultatet av et opptak av den dramatiske lyden av is som bryter innover fjorden for å lage råk for andre båter. I Pressemeldingen fra Kunstnernes Hus beskrives lydbildet slik: «Lydbildet veksler mellom den voldsomme larmen fra kompakt, tykk is som brytes, partier med tynnere is og i perioder stillheten i åpent vann, før det buldrer løs igjen.»

Icebreaker varer i 45 minutter og går i loop fra kl 11-17 – i det som til vanlig ville ha vært husets åpningstider. For resten av landet er det mulig å høre et utdrag av lydverket her på Kunstnernes Hus sine nettsider.

Detalj på utsiden av Kunstnernes Hus. Foto: Meera M. Kaur

Stikkord