Leder

Fra venstre til høyre: Meera M. Kaur, Hilde Mørch, Anne Vira Figenschou og Mona Gjessing. Foto: Inger Cecilie R. Weedon

Kunstavisen har i løpet av høsten styrket redaksjonen med en redaksjonsassistent, Meera M. Kaur. I tillegg til å utføre nødvendige oppgaver i redaksjonen bidrar Meera M. Kaur redaksjonelt med nyhetssaker og egne tekster. Vi kan også melde om en snart ferdigstilt endring av nettsidens design – som vil vise seg om litt.

Det året Kunstavisen ble lansert skulle bli dramatisk med korona-pandemien som har resultert i store utfordringer for samfunnet og kunstlivet. Vår nettavis har foreløpig klart seg meget godt gjennom strabasene. Vi har et stadig økende antall lesere, hvorav 61% er mellom 18 og 34 år, 33% mellom 35 og 64. Ca. 55% av våre lesere er menn, 45 % kvinner. Vi gleder oss til å utvikle Kunstavisen videre. 

Sammen med våre frilansere, som nå teller 17, fortsetter vi arbeidet med å anmelde de viktigste utstillingene ved kunstmuseene i Norge, utstillinger på mindre visningssteder – både kommersielle og ikke-kommersielle – samt større kunstprosjekter i offentlig rom. Vi er opptatt av kvalitet, og vår ambisjon er fremdeles å bli en avis for hele landet. Gjennom intervjuer og podcaster ønsker vi å løfte frem interessante aktører i kunstfeltet, og å se nærmere på spredte enkeltverk gjennom Ukens verk. Over jul fortsetter vi med produksjon av videoer. Vår ambisjon er at du som leser av Kunstavisen skal kunne holde deg oppdatert på hva som skjer i kunstfeltet landet rundt. Og - når koronaen etter hvert gir oss muligheter til å reise, håper vi igjen å kunne dekke noe av det som skjer internasjonalt.

Takk for at du leser Kunstavisen!

mona.gjessing@kunstavisen.no