fbpx Kunstavisens kviss nr 8

Kunstavisens kviss nr 8

Paris, 1954/55.  Foto: Nasjonalmuseet

1. Dette maleriet tilhører Nasjonalmuseet, og har tittelen «Paris». Bildet ble malt i 1954/55 av en banebrytende kunstner som var født i Trondheim i 1929. Hun kom inn på Statens Kunstakademi som 16-åring og fortsatte sin utdannelse i Antwerpen og Paris. Hun mottok flere utmerkelser for sitt kunstnerskap, deltok i utsmykningene av det nå rivningstruede regjeringskvartalet, og var den første kvinnelige professor ved Statens Kunstakademi. Hva heter kunstneren som har malt bildet?

2. Det visstnok største maleriet i Norge er malt av Hugo Lous Mohr (1889-1970), i årene mellom 1937 og 1950. Hva slags maleri er det snakk om, og hvor befinner det seg?

3. For hvilken idyllisk beliggende institusjon var kunstneren, kuratoren og forfatteren Gavin Jantjes direktør i årene 1998-2003?

4. Hvor ligger Nordnorsk Kunstnersenter (NNKS)?

5. Ålesund er en vakker by ved havet. Noe som bidrar til byens spesielle karakter, er den særpregete arkitekturen i en stilart som var særlig populær helt på begynnelsen av 1900 tallet. Hva kalles stilen?

6. I 1907 designet den belgiske arkitekten Henry van der Velde et unikt interiør som en del av den faste utstillingen i et norsk museum. I hvilket museum finner man dette enestående totalkunstverket?

7. Hun tilhører en berømt kunstnerfamilie, var knyttet til PLUS miljøet i Fredrikstad og har fått en rekke utmerkelser for sitt kunstnerskap. Hennes smykkekunst er utstilt og innkjøpt av kunstinstitusjoner verden over, (f.eks. Victoria & Albert Museum i London). Hva heter kunstneren?

Klikk her for å se svarene

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.