fbpx Kunstavisens kviss nr 3

Kunstavisens kviss nr 3

1) Dette selvportrettet som tilhører Nasjonalmuseet i Oslo har vært omstridt i mange år. Eksperter har vært uenige om bildet virkelig er malt av den verdensberømte kunstneren det forestiller. Nå er det endelig fastslått at bildet er ekte, men vet du hvem som er kunstneren bak selvportrettet?

2) Blomqvist Kunsthandel har vært en viktig formidler av norsk kunst veldig lenge. Hvilket år ble Blomqvist Kunsthandel grunnlagt?

3) Hvilken norsk kjendiskunstner skapte overskrifter og mediestorm i 2008 da flere verk fra utstillingen «Casablanca» ble innkjøpt av Nasjonalmuseets daværende direktør Allis Helleland mot innkjøpskomiteens anbefaling?

4) Ordet litografi kommer fra gresk. Hva er dets etymologiske betydning?

5) Det som gjerne omtales som verdens viktigste mønstring for samtidskunst finner sted i en gammel by ved Adriaterhavet som engang var en selvstendig republikk. Hva heter byen og hva kalles utstillingen?

6) Et norsk museum ble nylig omtalt i årets utgave av New York times prestisjefylte liste «verdens 52 viktigste steder å besøke». Hvilket museum ble omtalt? 

7) Hva heter arkitektfirmaet som startet sin eventyrlige verdensomspennende utvikling ved å melde seg på den internasjonale arkitektkonkurransen om Biblioteket i Alexandria i 1989?

 

Klikk her for å se svarene

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.