Begivenhetsrik lørdag på Lillehammer

Elephant Kunsthall, Lillehammer Kunstmuseum og Oppland Kunstsenter

Kunstavisen anbefaler alle med interesse for kunst og gode samtaler om kunst, å legge turen til Lillehammer i morgen. Tarald Wassvik  åpner utstilling på Elephant Kunsthall og det eminente panelet i lørdagens Diatribe #8 består av Tommy Olsson, Hedda Grevle Ottesen og Cecilie Tyri Holt.

Plakaten til Tarald Wassviks utstilling i Elephant Kunsthall. Foto: Tarald Wassvik
Nancy Spero, «To Soar», 1997. 
Handprinting and colored collage on paper.
The Estate of Nancy Spero, Courtesy Barbara Gross Galerie, München
© The Nancy Spero and Leon Golub Foundation of the Arts / BONO 2020

Det skjer så mangt på Lillehammer denne lørdagen (se fullt program nederst i saken). Det er, blant annet, siste helgen du kan få med deg utstillingen på Oppland kunstsenter, av kunstner Wendimagegn Belete. Kunstnerisk leder ved kunstsenteret og kurator for den aktuelle utstillingen, Vilde Andrea Brun, har følgende å si om utstiller og utstilling:

«Wendimagegn Belete er aktuell med sitt rike og komplekse billedspråk. I utstillingen hans møter vi Etiopias historie i konsentrert form; fortid nåtid og fremtid er blandet sammen i kraftfulle og detaljrike uttrykk som portretterer en kollektiv, psykisk tilstedeværelse. Det er som om tiden renner gjennom bildene. Som om det amhariske skriftspråket smeltes over i billedspråk, broderier og portretter. Han begynner sine arbeidsprosesser med innhenting av kildemateriale som arkivfotografier fra aviser og artikler, brev, opptak av samtaler og et spekter av ulike tekstiler – mer spesifikt etiopiske seremonielle plagg – som han finner både symbolsk og estetisk interessante i forhold til kontinuiteten deres tilstedeværelse utgjør i vår tid. Fragmenter av det innsamlede materialet smeltes sammen med kunstnerens egne personlige minner og perspektiver».

Wendimagegn Belete: «Uten tittel», 2020, Collage/Mixed media. Foto: Øystein Thorvaldsen © Wendimagegn Belete

Program for dagen 

Lørdag 17. Oktober fortsetter en ny runde med kritikersamtaler i serien  Diatribe, der kritikere og skribenter møtes for å diskutere kunst- og utstillingsprosjekter i Innlandet.Hele dagen blir en kunstbegivenhet med utstillingsåpning på Elephant Kunsthall, omvisninger i utstillingene, og servering av suppe på Oppland Kunstsenter. Før den avsluttende kritikersamtalen finner sted på Lillehammer Kunstmuseum. Tema for samtalen denne gangen er utstillinger som på hver sin måte utforsker og utfordrer maleriet. Med arbeider av Wendimagegn Belete på Oppland Kunstsenter, Nancy Spero på Lillehammer Kunstmuseum og Tarald Wassvik på Elephant kunsthall. 

Sted og tid: Lillehammer Kunstmuseum lørdag 17.10. kl. 16.30.

På grunn av koronapandemien er det bindende påmelding, og maksimum 40 deltakere på arrangementet.Påmelding via facebook eller på e-post: post@kunstopp.no Merk e-posten med "Diatribe #8".
Arrangementet er gratis.

Lenker til utstillingene:
Separatutstilling med Wendimagegn Belete på Oppland Kunstsenter
Nancy Spero på Lillehammer Kunstmuseum


Tarald Wassvik på Elephant Kunsthall
 

 

Program for dagen

Kl. 13: Utstillingsåpning på Elephant Kunsthall

Kl. 15-16 Omvisning og servering av Suppe på OK. Påmelding til post@kunstopp.no

Kl. 16.00 Omvisning på Lillehammer Kunstmuseum (maks 15 personer av gangen)

Kl. 16.30 Diatribe #8, kritikersamtale i kafeen på Lillehammer Kunstmuseum. Påmelding via facebook eller på e-post: post@kunstopp.no
 

Stikkord