fbpx Minneord, Ingerid Fegersten (1927-2021)

Minneord, Ingerid Fegersten (1927-2021)

Ingerid Fegersten. Foto: Kai Rambæk Schjølberg.

Ingerid Fegersten sovnet stille inn fredag 7. mai 2021, 94 år gammel, på Villa Skaar, der hun har bodd de siste årene.

Ingerid Fegersten levde et langt liv som billedkunstner og arbeidet som kunstner helt til hun var over 80 år gammel. Gjennom livet kom musikken til å spille en sentral rolle, ikke minst som inspirasjon til eget kunstnerskap.

En gunstig privat-økonomisk situasjon gjorde det mulig for henne å etablere de to stiftelsene; Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelse for norske bildende kunstnere (stiftet i 1986) og Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelse for norske komponister og utøvende musikere (stiftet i 1990). Ingerid Fegersten ønsket å støtte de som ville vie sitt liv til kunsten, både unge og etablerte kunstnere, og donerte derfor store deler av sin arv og sine midler til disse stiftelsene. Mange hundre billedkunstnere og musikere har mottatt stipendier fra stiftelsene siden de ble etablert.

På vegne av begge stiftelsene retter vi en stor takk til Ingerid Fegersten for hennes engasjement, generøsitet og omtanke for andre kunstnere, og for at hun har gjort det mulig for stiftelsene å dele ut betydelig støtte til kunstnere i lang tid fremover.

Rasmus Asbjørnsen, styreleder i Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelse for norske komponister og utøvende kunstnere og Anne Marie Sejersted, styreleder i Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelse for norske bildende kunstnere.