fbpx I dominate the media and acadeamia

I dominate the media and acadeamia

Uten tittel av Marin Håskjold og I dominate the media and acadeamia av Herman Breda Enkerud.

Mange av oss har måttet være mer hjemme i koronatiden. Da har ting vi har på veggen hjemme kanskje fått en annen betydning enn før?
Kunstavisen har kontaktet fire forfattere, som sa seg villige til å svare på noen spørsmål rundt dette.

Caroline Ugelstad Elnæs, 25 år, forfatter og journalist. Foto: Lucas Ibanez-Fæhn.

Hvilket kunstverk som er hjemme hos deg har betydd ekstra mye for deg i denne tida? Fordi jeg har to kunstverk som har vært like viktige for meg, må jeg nesten nevne begge: De to silketrykkene «Uten tittel» av Marin Håskjold og «I dominate the media and acadeamia» av Herman Breda Enkerud. Begge er fra 2020.

Hvor har du verket plassert hjemme hos deg?
De står midt i stua, oppå to av bokhyllene mine. Hedersplassen, kan man kanskje kalle det. De er i alle fall ekstremt synlige.


Husker du hvor du fikk det fra og hvor lenge du har hatt det?
Herman og Marin er to av mine beste venner. I fjor var begge trykkene en del av Fellesverkstedets julekalender på instagram (fordi de ble trykket der). Jeg hadde liksom bestemt meg med en gang jeg så dem. De skal jeg ha.


Hvorfor betyr har akkurat dette betydd ekstra mye for deg under koronapandemien?
Rent intuitivt: Fordi de er fargerike energibomber, som virkelig tilfører rommet de står i veldig mye glede, for ikke å snakke om det slitne lockdownhodet. Jeg syns også det har vært fint å ha en liten bit av vennene mine på veggen, spesielt i en tid hvor vi ikke kan se hverandre så ofte. Kunst av venner har vært en vaksine mot ensomheten! Når man går i sirkler i leiligheten hele dagen har de vært en invitasjon til å stoppe litt opp, og huske på det sosiale livet før korona. Og håpe på at det skal bli sånn igjen en gang.