Meera oppsummerer 2021

Årets kunstbegivenheter

 1. Munchmuseets utstilling, Gi meg et navn, åpnet opp for en diskusjon om hverdagsrasisme med utgangspunkt i Edvard Munchs malerier av en mørk mann.
   
 2. Initiativer som Blikkåpnere, Nøkkel til byen og ungdomsrådet på Kunsthall Oslo laget mer plass til unge stemmer i kunstfeltet. 
   
 3. I år fikk vi oppleve Høstutstillingen uten koronarestriksjoner, noe som resulterte i at utstillingen nådde sitt høyeste besøkstall på ti år. Det er tydelig at man har vært sulten på kunst og kultur.
   
 4. Sandra Mujinga vant Sandefjord Kunstforenings Kunstpris 2021 i Norge, for så å vinne den internasjonale prestisjefulle prisen: Preis der Nationalgalerie 2021. Det er bare å se fram til hennes kommende utstilling på MUNCH i januar 2022.
   
 5. Skulpturtriennalen ble for første gang flyttet ut fra lokalene på Vigelandmuseet og ut til Tøyenparken. På denne måten ble kunsten mer tilgjengelig for folk flest, og kulturfruene fra Majorstuen ble utfordret til å finne fram til Carl Berner og Tøyen.

Årets kunstutstillinger

 1. Børre Sæthre: The Sound of the Atom Splitting
  Nitja senter for samtidskunst, 2. oktober - 31. oktober 2021
  Sæthre gjorde comeback med et fortryllende og fengende innstallasjonsverk, som viste seg å bli en braksuksess.
   
 2. Guiltiest Pleasures
  GP, 20. - 22. august 2021

  Dette var ikke bare en utstilling, men en helt episk kunstopplevelse.
   
 3. Eli Eines: Hull i hjertet
  Tenthaus, 21. januar - 28. februar 2021
  Møre og Romsdal Kunstsenter, 14. oktober - 14. november 2021
  Hull i hjertet som var en del av utstillingen Unteachable Moments, og en utstilling som virkelig traff hjertet. Ikke overrasket over at installasjonen ble videreutviklet til en større utstilling på Møre og Romsdal Kunstsenter.

   
 4. Frida Orupabo: How did you feel when you come out of the wilderness
  Kunsthall Trondheim, 23. september - 21. november 2021
  Mitt første møte med Frida Orupabos kunst var på Kunstnerenes Hus for noen år tilbake, og hun imponerer fremdeles stort med sitt forfriskende blikk på dekolonaliseringen gjennom kunsten. Hun fyller to etasjer med spennende narrativer.

   
 5. Bárbara Wagner og Benjamin de Burca: Swinguerra
  Kunsthall Stavanger, 23. september 2021 - 9. januar 2022
  Etter å ha savnet å danse på byen i et par år, var det veldig befriende å få danse rundt i Kunsthall Stavanger til videoverket. Anbefales å slå seg løs.