fbpx Strålende nyheter fra Nasjonalmuseet

Strålende nyheter fra Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet skriver i en pressemelding i dag at Vincent van Goghs «Selvportrett» fra 1889 som er i museets eie, er ekte. Dette er endelig slått fast etter hele 50 års forskning.
Vincent van Gogh, «Selvportrett», 1889.  Foto: Nasjonalmuseet / Anne Hansteen

I pressemeldingen heter det: «Etter lang tids forskning har et team av eksperter nå konkludert med at selvportrettet er malt av mesteren selv. Antakelig er dette det første bildet han malte etter en sykdomsperiode i 1889.

– Forskerne ved Van Gogh-museet har gjort et svært grundig arbeid med å undersøke verket. Både studier av eierhistorikk og tekniske undersøkelser bidrar til å legge et solid grunnlag for konklusjonen om at maleriet er utført av van Gogh. Nå har Nasjonalmuseet endelig en van Gogh igjen, sier kurator ved museet, Mai Britt Guleng.

Forskningsresultatene ble presentert under en pressekonferanse i Van Gogh-museet mandag formiddag. De publiseres også i månedens utgave av det internasjonale kunsttidsskriftet Burlington Magazine.

– Dette er gode nyheter. Vi er takknemlige for samarbeidet vi har hatt med Van Gogh-museet om forskningsprosjektet, og naturligvis glade for utfallet av det grundige arbeidet som er gjort. Nå gleder vi oss til å vise publikum en ekte van Gogh når det nye Nasjonalmuseet åpner dørene neste år, sier direktør i Nasjonalmuseet, Karin Hindsbo.»

redaksjonen@kunstavisen.no