Marianne Hultman ny daglig leder av Nordnorsk Kunstnersenter

Marianne Hultman. Foto: Patrick Miller

Etter å ha vært kunstnerisk og daglig leder ved Oslo Kunstforening i snart 15 år, fratrer Hultman sin stilling denne våren. Hultman, som tok over stillingen i Oslo Kunstforening etter Trude Gomnæs Ugelstad i februar 2007, tiltrer ny jobb ved Nordnorsk Kunstnersenter i Svolvær i mai 2022.

I en uttalelse gjengitt i pressemeldingen sendt ut fra Nordnorsk Kunstnersenter i forbindelse med ansettelsen, sier Marianne Hultman dette om sin kommende jobb:

«Jeg ser virkelig frem til å lære å kjenne mine nye kollegaer på Nordnorsk kunstnersenter, og til å bli
bedre kjent med Lofotens og Nord-Norges samtidskunstscener. Det er et, for meg, nytt og spennende utsiktspunkt å studere verden ut ifra. Nordnorsk kunstnersenter har lokale, regionale og internasjonale oppdrag, som omfatter utstillinger og kunstneropphold i Svolvær, samarbeider over hele Nord-Norge, samt Lofoten International Art Festival (LIAF). Det gir en solid grunn for å skape møter mellom kunst og mennesker.»

Oslo Kunstforening har under Marianne Hultman produsert en lang rekke utstillinger av høy kvalitet. Tidligere styreleder i Oslo Kunstforening, Lisa Digernes, oppsummerer Hultmans innsats på følgende vis:

«Marianne og jeg jobbet sammen over flere år i styret i Oslo Kunstforening. Marianne er unik på så utrolig mange måter. Hun ser de lange linjene og jobber på tvers av institusjoner og organisasjoner på et høyt internasjonalt nivå. To av høydepunktene i disse årene har vært utstillingene med Judy Chicago i 2013 som var den første skandinaviske utstillingen med kunstneren og Fujiko Nakaya med sin tåkeskulptur på takterrassen til det nye Nasjonalmuseet i 2017 som var et stort samarbeid med flere institusjoner. Judy Chicago ble flere år senere kåret av Time Magazine til «one of the most influential people of 2018”.  Jeg har enorm respekt for Marianne».

Marianne Hultman har jobbet med mange kunstnere fra ulike disipliner, verdensdeler og med ulike referanserammer. I tillegg har hun vært sentral i arbeidet med å styrke de små og mellomstore kunstinstitusjonene som arbeider med samtidskunst, samt å organisere både de norske og nordiske kunsthallene. I 2016 var hun med på å opprette foreningen Kunsthallene i Norge, samme år som medlemmer av den franske kunsthallorganisasjonen d.c.a (Association francaise des développements des centres d´art contemporain) ble invitert til Norge av den norske ambassaden i Paris, hvilket ble utgangspunktet for et samarbeid mellom de norske og europeiske kunstinstitusjonene.

Nordnorsk Kunstnersenter (https://nnks.no/) får en erfaren, dyktig leder med lang ledererfaring som har satt et solid avtrykk i Oslos kunstliv.

Stikkord