CRAFTY + Untitled

Kunsten som henger i stuen til Sara-Lovise Ewertson (fra venstre) Patrik Söderstam: CRAFTY og Joel Billekvist: Untitled, 2014. Foto: Sara-Lovise Ask Ewertson.

Mange av oss har måttet være mer hjemme i koronatiden. Da har ting vi har på veggen hjemme kanskje fått en annen betydning enn før? Kunstavisen har vært i kontakt med en rekke mennesker som sa seg villige til å svare på noen spørsmål rundt dette.

Sara-Lovise Ask Ewertson, 29 år, kunstner og designer.

Hvilket kunstverk har betydd ekstra mye for deg i denne tida?
Det er faktisk en kombinasjon av to verk som har betydd mye under pandemien: Patrik Söderstam, CRAFTY og Joel Billekvist, Untitled, 2014.

 

Hvor er verket plassert hjemme hos deg?
De henger sammen mellom to vinduer i et hjørne av leiligheten, der jeg har sittet og jobbet under hele pandemien.

 

Husker du hvor du fikk det fra og hvor lenge du har hatt det?
Jeg kjøpte CRAFTY i 2017, da jeg gikk første året på masteren på Konstfack, Stockholm. Plakaten som er begrenset til 52/100 edisjoner, ble laget av kunstneren og designeren Patrik Söderstam. Han var en av mine veiledere på masterstudiet.

Det andre kunstverket er et maleri på papir laget av kjæresten min fra en afterparty i 2014. I løpet av denne perioden hadde vi akkurat begynt å bli kjent. Det var spennende tider.


Hvorfor har akkurat dette betydd ekstra mye for deg under koronapandemien?
CRAFTY av Patrik Söderstam representerer en slags smiley. Selvet smileyen har blitt noe som sitter fast i hjernen min. At jeg hver dag må fortelle meg selv at pandemien snart vil ta slutt og huske på å tenke positivt.

Maleriet til kjæresten min, Untitled av Joel Billekvist, er en slags påminnelse om hvor godt livet kan være. Hvilken enorm frihet vi hadde før og fremfor alt en tro på fremtiden. Jeg savner virkelig livet før Covid-19.