The Cleaner

Bærenett fra utstillingen The Cleaner på Henie Onstad Kunstsenter i 2017. Foto: Anne Marte Naas / redigert av Kunstavisen.

Mange av oss har måttet være mer hjemme i koronatiden. Da har ting vi har på veggen hjemme kanskje fått en annen betydning enn før? Kunstavisen har vært i kontakt med en rekke mennesker som sa seg villige til å svare på noen spørsmål rundt dette.

Anne Marte Naas, 30år, skuespiller

Hvilket kunstverk har betydd ekstra mye for deg i denne tida?
Jeg kommer ikke på noe kunstverk som jeg har tenkt mye på, men jeg har et sort bærenett fra utstillingen The Cleaner på Henie Onstad Kunstsenter i 2017.

Hvor er verket plassert hjemme hos deg?
Det henger på et klesstativ rett ved senga mi, så jeg ser det hver morgen og kveld.


Husker du hvor du fikk det fra og hvor lenge du har hatt det?
Bærenettet er fra Henie Onstad kunstsenter, som jeg fikk på åpningen av utstillingen The Cleaner av performancekunstneren Marina Abramović. Jeg var der på åpningskvelden i november 2017.


Hvorfor har akkurat dette betydd ekstra mye for deg under koronapandemien?
Jeg er en kreativ sjel, og er veldig glad i Marina Abramović og hennes performative kunstverk. Under korona har jeg mista litt motivasjonen til å være kreativ. Så rart som det kanskje høres ut, så har bærenettet som jeg fikk hjulpet meg litt. Jeg ser det henge over klesstativet, og det minner meg om enklere tider og spennende diskusjoner. Den er en daglig påminner om at det finnes kreativitet der ute, og at jeg også snart vil komme tilbake der jeg var før korona.