WePresent Marina Abramović

Skjermdump fra Marina Abramović sitt kuratoriske utvalg av kunstnere presentert på WePresent.

Marina Abramović har kuratert en digital utstilling med fem performancekunstnere, og vil i løpet av det kommende året dele mer av sin egen kunnskap og erfaring fra kunstsjangeren.

WeTransfer, som er et velkjent nettsted for filoverføring, har også en redaksjonell plattform: WePresent. Siden WeTransfer er en overføringstjeneste, som ofte blir benyttet i kreative yrker i forbindelse med bilde- og videooverføring av store filer, har WeTransfer initiert plattformen WePresent, som er en satsning på å fremme kultur og kreativitet.

WePresent har invitert Marina Abramović som første gjestekurator, og hun har valgt fem kunstnere som presenteres digitalt på deres plattform: Regina José Galindo, Ana Prvački, Terence Koh, Maurício Ianês og Yiannis Pappas, som en kan lese om og oppleve digitalt her. Denne digitale kurateringen er begynnelsen på et samarbeid, hvor WePresent etter hvert vil dele en digital manifestasjon av The Abramović Method. I september vil Abramović også dele sin Time Capsule, som vil innholde referanser, ideer og andre objekter, ment som inspirasjon til den fremtidige generasjonen av performancekunstnere.

Marina Abramović har kuratert en digital utstilling, og vil også etter hvert dele mer av sitt eget arbeid på WePresent.

Abramović utrykte seg positivt til samarbeidet i pressemeldingen:

- Jeg er glad for å ha samarbeidet med WeTransfer i år. Jeg har foreslått fem kunstnere jeg tror vil ta performancekunst i unike retninger, som vil bli omtalt på WePresent-plattformen for millioner av mennesker over hele verden, og som får se, forstå og oppleve deres kunstverk. Det er helt avgjørende å gi kunstnere sjansen til å vise seg frem og fremføre kunsten sin, spesielt i en tid som nå. Og senere på året vil WeTransfer dele The Abramović Method, som er en utforskning av å være til stede i både tid og rom. Det passer fint å dele dette i et år hvor det er blitt viktigere å komme nærmere oss ​​selv igjen. Jeg håper alle deltar, og takker WeTransfer for at de ga meg muligheten til å dele Metoden med dere alle (oversatt av Kunstavisens redaksjon).

Vi følger spent med på hva mer Abramović har å by på, og hvor mye hun vil dele av seg selv.

    Stikkord