fbpx Redaksjonen | Kunstavisen

Redaksjonen

 

Mona Gjessing

Mona Gjessing (Ansvarlig redaktør)
Mona Gjessing(født 1964) har vært kunstkritiker siden 2004 og har jobbet som fast frilanser for Klassekampen, Billedkunst, Numer, PROSA og KORO. Gjessing har også publisert et utvalg kunstanmeldelser i Weekendavisen(dk), og står bak en rekke intervjuer med  kunstnere som Per Kleiva, Vanessa Baird, Anna Fiske, Vanna Bowles og Line Solberg Dolmen. Gjessing har vært leder for arbeidsutvalget, seksjon kunst, i Norsk kritikerlag i perioden 2014-2017 og har deltatt i en rekke offentlige samtaler og debatter om samtidskunst. Mona Gjessing har sin utdannelse fra Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og leverte i 1999 den tverrestetisk orienterte hovedoppgaven «Sjokkets musikalske logikk. En studie i Arnold Schönbergs monodrama Erwartung».

 

Hilde Mørch

Hilde Mørch (Medredaktør)
Hilde Mørch (født 1961) er kunsthistoriker/mag.art (UiO 1993), og har arbeidet som kurator, forfatter og konsulent ved Kunsthistorisk Prosjektsenter siden 1998. Tidligere har hun blant annet arbeidet ved Lillehammer Kunstmuseum, Astrup Fearnley Museet, Museet for samtidskunst og Nasjonalgalleriet, samt Kunstnerforbundet og Blomqvist Kunsthandel. Hun har kuratert utstillinger som Charlotte Wankel og L´Esprit Nouveau. Kambo-Kristiania-Paris-Oslo (Galleri F15/Punkt Ø, 2019) og Ryszard Warsinski. Skjønnheten og udyret (Vestfossen Kunstlaboratorium, 2016). Blant hennes publikasjoner kan nevnes Charlotte Wankel og L´Esprit Nouveau. Kambo-Kristiania-Paris-Høvik (Forlaget press 2019), Form and content. An essay about Juan Andres Milanes Benito (2019), Trøndersk abstraksjon. Anders Sletvold Moe. En malerisk dialog med Arve Hovig, Johs. Rian, Lars Tiller, Jakob Weidemann og Roar Wold (Kunstmuseet Nord-Trøndelag, Namsos 2017), Ryszard Warsinski. Confabulari. Bildets vesen og den grusomme skjønnhet (Orfeus Publishing AS 2015), Thor Heyerdahls tegninger (Flamme forlag 2012), Fridtjof Nansen. Vitenskapsmann og kunstner (Lillehammer Kunstmuseum, Labyrint Press  2011) og Ragnhild Kaarbø. Et kunstnerliv (Harstad Kunstforening 2003). 

 

Meera M. Kaur (Redaksjonsassistent)
Meera M. Kaur (f. 1988) er kunstner, kunstformidler og kunstkritiker. Kaur var lærer noen år før hun endret karriere og tok et nytt studieløp innen kunst, design og formidling. Hun avleverte sin hovedoppgave i 2019 om implementering av digitale verktøy og spill i kunstformidlingen.   Hun er fra og med 1.november redaksjonsassistent i Kunstavisen, og dessuten formidler på Kunstnernes Hus og Astrup Fearnley Museet. I tillegg er hun en del av kunstnerkollektivet på Tenthaus, og har ansvar for kommunikasjon og formidling på galleriet.   

 

Anne Vira Figenschou

Anne Vira Figenschou (Frilansernes faste representant i redaksjonen)
Anne Vira Figenschou (født 1951) jobber som kurator, foreleser og fagbokforfatter. Hun er kunsthistoriker, utdannet ved UiO, Rice University i Houston og Université de Lausanne. Hun har vært leder for FORART – Institute for Research within International Contemporary Art, arbeidet ved Astrup Fearnley Museet, og har undervist i en årrekke på Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk på UiO. Blant hennes publikasjoner er diverse artikler og bøker om School of London, R.B. Kitaj, Christian Skredsvig og norsk arkitektur. Anne Vira Figenschou er frilansernes representant i Kunstavisens redaksjon.

 

 

Alle foto: Inger Cecilie R. Weedon