fbpx Om Kunstavisen | Kunstavisen

Om Kunstavisen

Kunstavisen er et nettsted for kunstanmeldelser, nyheter, intervjuer og kunstrelatert stoff med daglige publiseringer. Vi omtaler samtidskunst, moderne kunst og eldre kunst, og har som mål å bruke et forståelig språk. Kunstavisen skal anmelde de viktigste utstillingene ved kunstmuseene i Norge og ta stilling til sentrale kunstprosjekter i det offentlige rom. Videre skal Kunstavisen anmelde utstillinger på mindre visningssteder og gallerier, kunstnerstyrte og private, samt bidra med arkitekturkritikk og omtaler av ny forskning i kunstfeltet. Kunstavisen har også sin egen podcast.

Våre målgrupper er kunst- og kulturinteresserte, kunstnere og profesjonelle i alle aldre. Vi gir ordet til kunnskapsrike folk i feltet, og er landsdekkende med frilansskribenter spredt rundt i «hele» Norge. Kunstavisen skal være maktkritisk og saklig. Redaksjonen står samlet om alle nevnte overordnete mål. Redaksjonen skal jobbe etter Vær-varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

Visuell identitet

Inspirasjonen til Kunstavisens logo er et fotografi av hovedtrappen i Sjøfartsbygningen som ble reist i Oslo i årene 1914-1916. Arkitektens navn er Ingvar Hjorth (1862-1927). Kunstneren som har skapt utsmykningene i art decostil i trappehuset er Thorvald Hellesen (1888-1937).

Kunstavisens visuelle identitet knytter an til nettstedets eier og utgiver, Eckbos Legat, som i dag eier Sjøfartsbygningen. Trappeløpet er valgt fordi motivets symbolske betydning er sammenfallende med Kunstavisens overordnete mål: å bringe til torgs informasjon som kan bidra til en utvidet forståelse, trinn for trinn. 

Hovedtrappen i Sjøfartsbygningen
Hovedtrappen i Sjøfartsbygningen. Foto: Karine Bergseth

Eckbos Legat

Eckbos Legat er en privat allmennyttig stiftelse. Eckbos legat yter årlig støtte til enkeltpersoner, organisasjoner, forskningsprosjekter og annet som faller inn under legatets ulike formål. Eckbos Legat støtter bl.a. norsk kunst og kultur og står bak Kunstavisen.no. Les mer om Eckbos Legat på www.eckbos-legat.no.


Kulturbyrået Mesén var i tidsrommet 2019/2020 prosjektutvikler, samt teknisk og redaksjonell rådgiver for Kunstavisen.