Et fristende utstillingsprogram

Nicole Eisenman (f. 1965) har siden 1990-tallet etablert seg som en sentral skikkelse i amerikansk maleri med sine karakteristiske verk som beveger seg mellom abstraksjon og figurative miljøskildringer. Fra AFM´s program.

Det har vært knyttet stor spenning til det første året direktør og sjefkurator Solveig Øvstebø skulle stå for Astrup Fearnley Museets program. Av programmet, som nå ligger ute, å dømme, kan vi konstatere at publikum har mye å glede seg til i 2021. 

Året åpner med den største separatutstillingen av amerikanske Nicole Eisenman i Europa noensinne. Deretter får vi en sommerutstilling med verk fra Astrup Fearnley Museets egen omfattende samling. 

Sissel Tolaas, Smell Re_searchLab, Berlin. Foto: Alexandra Daisy Ginsberg.

1.oktober åpner en separatutstilling med kunstneren og forskeren Sissel Tolaas. Utstillingen vil inkludere et stort spekter av arbeider fra Tolaas’ lange karriere, og vil vise et utvalg av hennes tidlige installasjoner og papirarbeider sammen med en omfattende presentasjon av hennes senere luktprosjekter. 

Solveig Øvstebø. Foto: Astrup Fearnley Museet

«I planleggingen av utstillingene, har jeg tatt med meg museets historie og institusjonelle ståsted. Astrup Fearnley Museet har i de senere årene hatt ett ben solid plassert i den amerikanske samtidskunstscenen og ett i den norske. Det har derfor vært et bevisst valg å invitere en amerikansk kunstner og en norsk kunstner til de to hovedutstillingene i år. Samtidig ønsker jeg å fremheve andre markante kunstnerskap fra den omfattende Astrup Fearnley Samlingen, og sommeren 2021 vil publikum få se en ny sammensetning av verk fra samlingen, i en utstilling som vil strekke seg over begge museumsbyggene», uttaler Øvstebø.

mona.gjessing@kunstavisen.no

Stikkord