fbpx Atelier Open - Gir bort hele fortjenesten til kunstnerne

Gir bort hele fortjenesten til kunstnerne

Gründerne. f.v Christian von Hanno, Ruben Steinum, Markus Eckbo Endresen, Mikael Øye Hegnar. Foto: Christian von Hanno/Atelier
Gründerselskapet Atelier Open AS har lansert ny app og nettside som inviterer publikum til visning og kjøp av kunst direkte fra over 300 profesjonelle kunstnere. Nå kutter de all provisjon og lar inntekten gå uavkortet til kunstnere. 
Foto: Atelier/Mockuuups

På grunn av koronakrisen er utstillinger avlyst og betalte oppdrag kansellert. Tiden fremover en mildt sagt uoversiktlig, og derfor lar vi nå hele fortjenesten av salg via Atelier gå til kunstnerne, sier medgründer og daglig leder i Atelier Open, Christian von Hanno.

I likhet med store deler av samfunnet vil billedkunstnere og det visuelle kunstfeltet rammes hardt økonomisk. Som selvstendig næringsdrivende er billedkunstnere, som allerede har en særdeles lav gjennomsnittsinntekt, særlig sårbare for konsekvensene av pandemitiltakene. Atelier lar nå de 12 prosentene de vanligvis tar i kommisjon for salg i tjenesten gå direkte til kunstnerne.

Christian von Hanno, daglig leder og medgründer av Atelier. Foto: Christian von Hanno/Atelier

Vi håper mer oppmerksomhet rundt kunstnerne i tjenesten kombinert med økt fortjeneste per salg vil hjelpe kunstnere som nå er i en svært vanskelig situasjon, sier von Hanno. Atelier ønsker å bedre inntektene og verdiskapningen til kunstnere, og bidra til at kunstnere når ut med kunsten sin til flere og får høyere fortjeneste for hvert salg. Vår misjon er å få mer kunst ut til folket. For å oppnå det må de grunnleggende vilkårene til at det i det hele tatt skapes kunst forbedres. Atelier bidrar til at kunstneren selv kan ta større kontroll over sitt eget virke, man kan nå ut med kunsten sin til flere og få høyere fortjeneste for hvert salg. På den andre siden gir vi bedre oversikt og øker tilgjengeligheten på kunst ovenfor en større gruppe i befolkningen, sier von Hanno. 

Atelier er tilgjengelig i App Store.

Kunstner Maria Brinch. Foto: Christian von Hanno

«Det er en emosjonell nøtt å vise solidaritet gjennom isolasjon! Vi kunstnere er jo erfarne alenearbeidere, og mange av oss trives aller best i timevis på atelieret uten forstyrrelser. Men nå som verden ser så annerledes ut, føles det rart å jobbe isolert i et utvidet isolert samfunn. Planlagte utstillinger og samarbeid er utsatt, men de digitale fellesskapene strekker ut en hjelpende hånd også med tanke på salg av kunst, og at Atelier nå har valgt å la all salgsinntekt gå uavkortet til oss kunstnere grunnet covid-19 virker motiverende på arbeidsroen!» – Maria Brinch

mona.gjessing@kunstavisen.no

Stikkord

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.