Høyt og lavt i kunstfeltet

 

André Gali. Født 1976 i Arendal
Redaktør, kunstformidler, skribent, kommunikasjonsansvarlig etc. etc.
Kjent fra Oslo kunstscene siden første halvdel av 2000-tallet

Helt siden André Gali i 2006 startet Norges aller første kunstblogg, GaliBlog, har han vært en profilert aktør i kunstfeltet. Etter Cv´en å dømme har André – i kjølvannet av å ha tatt en Master i teatervitenskap ved Universitetet i Oslo – hatt en finger med i spillet i mange sammenhenger. Som skribent for Kunstkritikk.no, som redaktør for kunstmagasinene Kunstforum og Norwegian Crafts magazine, og som redaktør for fem bind av bokserien Documents on Contemporary Crafts. 

Han har dessuten bidratt med diverse ved Astrup Fearnley Museet, så som å være formidlingskoordinator og helt i starten, museumsvert. André er styremedlem både her og der og han har en publiseringsliste som røper at han har intervjuet en rekke kunststjerner i feltet, både nasjonalt og internasjonalt. Og så har han har skrevet en rekke tekster til utstillingskataloger. I dag er han kommunikasjonsansvarlig ved Oslo-biennalen. Hvem han er sånn utover dette– dèt får du vite mer om i denne ukens utgave av Kunstavisen podcast.  

Utvalgte fotografier av André Gali 

Takk også til lydkunstner og komponist Alexander Rishaug for tillatelse til å bruke et lite utdrag av komposisjonen Y (59° 54’ 54.76” N 10° 44’ 46.03” Ø) i denne podcasten.

Les mer om nevnte komposisjon og Alexander Rishaug her.

mona.gjessing@kunstavisen.no