«Nemi»-skaper Lise Myhre debuterer som regissør – skal lage eventyrfilm

«Nemi»-skaper Lise Myhre skal prøve seg som filmregissør – med en historie om en tannfe som er litt annerledes. Det skjer i samarbeid med Qvisten Animation. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Moren til «Nemi», tegneserieskaper Lise Myhre, gjør sin debut som filmregissør. Det skjer med animasjonsfilmen «Tannfeen».

Myhre (48) skal ha regi sammen med velkjente Rasmus A. Sivertsen. Hun har selv skrevet manuset til «Tannfeen» – en eventyrfilm for hele familien som Norsk filminstitutt kaller «en hilsen til alle som har kjent på å være annerledes og ikke passe inn».

Det er Qvisten Animation som lager «Tannfeen», som denne uken fikk 13.5 millioner kroner i produksjonstilskudd – av et totalbudsjett på over 70 millioner kroner.

Myhres film er blant de fire som Norsk filminstitutt tildelte i alt 52,7 millioner kroner i produksjonstilskudd etter ukens vedtaksmøte.

Mest fikk Maipo til sitt nye filmprosjekt «Vampyr», som Arild Frølich har regi på. Det vanket 17,5 millioner kroner til røverhistorien med utgangspunkt i Steffen Kvernelands roman ved samme navn.

«Klasseturen», som Fanny Ovesen har regi på, også dette for Maipo, er tildelt 14,5 millioner kroner i produksjonstilskudd. Den handler om en ungdomsskoleklasse som skal til Polen for å komme tett på holocaust, mens tenåringene ser det som en sjanse til veldig mye annet.

«Grevlingene», som 73 Eyes Film Production står bak, har Paul Magnus Lundø på regi. Her vanket det 7.190.000 kroner i produksjonstilskudd til en feelgoodfilm om barndom, identitet, integritet – og drømmen om å bli speider.

– I denne runden er det tre sterke filmprosjekt for barn og unge. Vi er glade for å se at det kommer spennende og originalskrevne kinofilmer for denne målgruppen, seier Terez Hollo-Klausen, avdelingsdirektør for kunstnerisk vurdering, utvikling og publikum på Norsk filminstitutt.

Stikkord