Maleri av dronning Margrethe til salgs på auksjon i mars

Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark, Uten tittel, 1988, akryl på lerret. Bildet gjengis med tillatelse fra Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Tidligere i dag meldte nyhetsbyråene NTB og danske Ritzau om at et maleri av dronning Margrethe skal auksjoneres bort i mars. Opplysningen er gitt av det danske auksjonshuset Bruun Rasmussen, som står for salget.  

Kunstverket Uten tittel 70x70 cm, akryl på lerret, ble malt av Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark i 1988. Det er signert M-88. Ifølge nyhetsbyråene NTB og Ritzau, ble maleriet gitt i gave til dronningens daværende hoffmarskalk. Det har tilhørt hans familie siden den gang. 

Prisen på maleriet antas å ligge mellom 75.000 og 100.000 danske kroner (ca 115.000–153.000 norske kroner). 

Dronningen har gjennom hele sitt virke markert sterk interesse for kunst og har drevet både med maleri, tegning, broderi og kostymedesign, og bildene hennes har vært utstilt en rekke ganger. Men det er sjelden de legges ut for salg på auksjon. 

Et av dronningens siste prosjekter har vært å designe kostymer og scenografi til Netflix-filmen Ehrengard – Forførelsens kunst (2023). Regissør for filmen er Bille August. 

Tidligere denne måneden valgte dronningen å abdisere og overlate tronen til sin sønn, kong Frederik 10.  

Dronning Margrethe da hun fikk besøk av kong Harald og dronning Sonja i København i fjor sommer. Foto: Lise Åserud / NTB

    Stikkord