Nyttårsønsker 2024

Utstillingen Relentless flow of time av Zhanna Gladko var produsert av Camilla von Køppen på vegne av Safemuse for Oslo World. Brugata 15 i perioden 2.nov - 31.nov. Foto: Sakib Saboor

Kunstavisen vil høre fra deg! Enten du er kunstner eller kunstinteressert, institusjonsleder eller jobber på gulvet – hva er dine ønsker for 2024?

Vi lever i en usikker tid preget av budsjettkutt, krig og klimakrise, men også i en mulighetens tid med nye utviklinger som kunstig intelligens. I stedet for å komme med spådom om kunståret 2024, ønsker vi å høre fra deg!

Hva er dine ønsker for året som kommer? Hvilke utfordringer eller løsninger vil du ha mer fokus på? Er det en problemstilling du mener bør bli tatt opp med en ny vinkling? Eller har du løsninger på gamle spørsmål? For eksempel: Hva eller hvem skal fylle Nasjonalgalleriet, som har stått tomt i snart fem år? Hvor langt bør kunstinstitusjonenes samfunnsoppdrag strekke seg, for eksempel i kampen mot undertrykkelse av ulike folkegrupper? Hvem bør få stille ut på Kunstsilo? Hva er løsningen på atelierkrisen? 

Send oss en e-post med ditt ønske til redaksjonen@kunstavisen.no innen 5. januar 2024.
Signér med ditt navn og din stilling, eller anonymt. Kanskje kommer ditt bidrag med i en artikkel i Kunstavisen på nyåret. 

Christian Krohg, Kampen for tilværelsen, 1889, maleri. Christian Krohg engasjerte seg for rettferdighet og ytringsfrihet. Han var en av realismens store norske malere. Krohg malte arbeiderklassen i 1800-tallets Kristiania med medfølelse og ønske om endring. Foto: Nasjonalmuseet/Børre Høstland

Stikkord