Nytt tilskudd til Dronning Sonja Kunststall

Ridehuset er 800 kvadratmeter stort, har en takhøyde på hele 10 meter og er helt uten søyler. Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff. Gjengitt med tillatelse fra Det kongelige hoff.

Fredag den 13. oktober åpnet Ridehuset, som er et av lokalene i Dronning Sonja Kunststall. Forestillingen Nasjonalballetten i Dronning Sonja KunstStall  ble først vist for inviterte gjester, men billetter til fire forestillinger fremover i tid er nå tilgjengelig for publikum.   

For aller første gang inviteres publikum til å oppleve det nyrestaurerte stallkomplekset bak Slottet i sin helhet. Den 800 kvadratmeter store, vakre hallen i Ridehuset med hele 10 meter opp til mønet, har åpenbart også et stort potensial som visningsarena for kunst. Hvor mye aktivitet det planlegges i Ridehuset er foreløpig ikke avklart, men Det kongelige slott skilter med «... en forsiktig utprøvning av hvordan det historiske bygningskomplekset kan benyttes av publikum gjennom enkeltarrangementer. I desember blir det tradisjonsrike konserter med Sølvguttene, Det norske pikekor og Hans Majestet Kongens Garde.» 

Åpningsforestillingen Nasjonalballetten i Dronning Sonja KunstStall er regissert av Marit Moum Aune. Den spenner fra klassisk til nyskapt ballett, fra Hedda Gabler til Svanesjøen, med tematikk som strekker seg fra Finnmark til Karl Johans gate. På scenen er Nasjonalballettens dansere sammen med blant andre trompetist Nils Petter Molvær, fiolinist Catharina Chen og Hans Majestet Kongens Garde.  

For mer informasjon, les her

Dronning Sonja KunstStall med delen som utgjør Ridehuset i forgrunnen. Foto: Øivind Möller Bakken, De kongelige samlinger. Gjengitt med tillatelse fra Det kongelige hoff.

Stikkord