Ny direktør med solid erfaring

Lise Pennington, ny direktør for Galleri F 15 og MOMENTUM. Foto: Emil Herold  

Etter 16 år i direktørstolen takker Dag Aag Sveinar for seg som direktør ved Galleri F 15 og Momentum. Den nye direktøren, Lise Pennington, er tidligere sjefskurator og konstituert direktør ved ARoS Aarhus Kunstmuseum. Hun tiltrer stillingen 1. september 2023.

Nyheten ble sluppet i dag klokka 12.00 etter en lengre periode med mange spekulasjoner om hvem som kom til å bli valgt til den ettertraktede stillingen. Anne Hilde Neset, styreleder for Galleri F 15, er fornøyd med ansettelsen og uttaler i dagens pressemelding:

«Vi er veldig glade for å ønske Lise Pennington velkommen som ny direktør for Galleri F 15 og MOMENTUM. Hun er en spennende kandidat med lang erfaring innen utvikling og strategisk tenkning og har en solid internasjonal kuratorbakgrunn. Vi har ambisiøse planer for å utvikle Galleri F 15, og vi ser frem til å samarbeide med Lise i dette neste kapittelet av institusjonens historie.»

Om utnevnelsen sier Lise Pennington:

«Jeg gleder meg veldig til å være med å videreutvikle Galleri F 15 og MOMENTUM-biennalen. MOMENTUM har lenge hatt status som den viktigste biennalen i Norden med stor faglig tyngde – og Galleri F 15 er en ekte perle. Jeg ser et stort potensiale i både MOMENTUM og Galleri F 15, herregården fra 1800-tallet som ligger i et historisk landskap på Jeløy i Moss.»

Og videre:

«Sammen med styret og et sterkt medarbeiderteam ser jeg frem til å jobbe videre med det lokale miljøet og spisse den kunstneriske profilen enda mer. Ambisjonen er å jobbe med et kunstnerisk program som kan øke oppmerksomheten både nasjonalt og internasjonalt, sammen med interessante arrangementer og god og engasjerende formidling for både voksne, barn, unge og familier.»

I følge dagens pressemelding har Lise Pennington, etter 12 år ved et av Danmarks største kunstmuseer, et sterkt internasjonalt nettverk i samtidskunstverdenen. Hun var en sentral skikkelse i å lede ARoS gjennom en omfattende utvikling fra 2015 til 2020, samt utvidelsen av museet med et underjordisk gallerirom og en stor permanent James Turrell-installasjon. Hun har en lang historie med kuratorprosjekter, både gruppe- og soloutstillinger og har blant annet kuratert utstillinger med kunstnere som Shirin Neshat, Isaac Julien, Douglas Gordon, Do Ho Suh, Grayson Perry, Nathalie Djurberg & Hans Berg, Freeman & Lowe, James Rosenquist og Joana Vasconcelos. 

    Stikkord