Munchmuseet skal ta i bruk kunstig intelligens

Munchmuseet i Oslo skal ta i bruk kunstig intelligens. Foto: Annika Byrde / NTB

Munchmuseet skal gi kunstverkene liv med kunstig intelligens, melder NTB.

Munchmuseet har inngått et samarbeid med et av verdens største IT-konsulentselskaper for å ta i bruk kunstig intelligens for å gi Edvard Munchs verk nytt liv.

– Samarbeidet er et flott eksempel på hvordan teknologi kan brukes til å forbedre og berike vår kulturelle opplevelse. Ved å kombinere kunst og teknologi kan man nå ut til publikum på en helt ny måte og skape en unik og engasjerende opplevelse, opplyser Tata Consultancy Services (TCS) i en epost til NTB.

TCS skriver videre at kunstig intelligens (KI) og maskinlæring (ML) skal skape en helt unik kunstopplevelse ved å bringe Edvard Munchs kunstverk til live på nye måter.

Det var Munchmuseet som henvendte seg til TCS med forespørsel om å skape en sanntidsopplevelse basert på Munchs omfattende samling. TCS og museet skal sammen designe, utvikle og teste KI- og ML-løsninger knyttet til museets database med rundt 7000 originaltegninger.

– Det har vært utrolig å se hvordan kunstig intelligens og maskinlæring kan brukes til å bringe en kunstners verk til live på måter de aldri kunne ha forestilt seg. Vi tror dette samarbeidet vil hjelpe oss med å nå ytterligere ut til et globalt publikum som er interessert i å lære mer om museet vårt, og det fascinerende livet til Edvard Munch, sier museumsdirektør Tone Hansen.

Stikkord