Karin Hindsbo slutter på Nasjonalmuseet

Karin Hindsbo har vært direktør for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design siden juni 2017. Hun har nå gitt Nasjonalmuseets styre beskjed om at hun ikke ønsker et nytt åremål. (Foto: Ina Wesenberg / Nasjonalmuseet)

I en nylig utsendt pressemelding fra Nasjonalmuseet opplyses det om at Karin Hindsbo ikke ønsker et nytt åremål som direktør for Nasjonalmuseet når hennes nåværende periode utløper 1. juni 2023.

Siden juni 2017 har Karin Hindsbo vært direktør for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Hun er ansatt i en åremålsstilling på seks år. I utgangspunktet kan åremålet forlenges med en ny periode av Nasjonalmuseets styre. Hindsbo har imidlertid allerede denne uken gitt styret beskjed om at hun ikke ønsker et nytt åremål i Nasjonalmuseet når hennes nåværende periode utløper 1. juni 2023.

- Det har ikke vært en enkel beslutning. Jeg er utrolig glad i mine kolleger og veldig stolt over hva vi har fått til med det nye Nasjonalmuseet. Det har vært seks spennende år med ekstrem omstilling og mye nybrottsarbeid. Vi har en storstilt jobb bak oss, og jeg føler meg svært privilegert over å ha fått lov til å lede denne, sier Karin Hindsbo.
 

Nasjonalmuseets styreleder Maria Moræus Hanssen sier, blant annet, om avtroppende direktør Karin Hindsbo:

- Karin Hindsbo har gjort en imponerende jobb med å etablere det nye Nasjonalmuseet. Museet er en suksess, som høster internasjonal oppmerksomhet og tiltrekker seg et stort og imponert publikum. Hun har levert fullt ut, men vi respekterer hennes avgjørelse og ser nå frem til det hun og museet skal utrette også frem til sommeren.

Hindsbo informerte tirsdag denne uken Nasjonalmuseets styre om sin beslutning.

Hindsbo ble, slik det opplyses om i pressemeldingen, ansatt for å fullføre konsolideringen av de fem tidligere institusjonene som danner Nasjonalmuseet, for å skape felles retning og sørge for en vellykket åpning av det nye Nasjonalmuseet. Museet åpnet 11. juni og har siden hatt nesten 800.000 besøkende, og en rekke kritikerroste utstillinger.

Nasjonalmuseets styre har startet prosessen med å rekruttere ny direktør.

    Stikkord