TrAPs årlige kunstavis finner du i dagens Klassekampen

Forfatteren Namra Saleem har intervjuet Frida Orupabo til årets utgave av 10 undersøkelser. Frida Orupabo, In bed (2020), collage med foto, papir og pins © Frida Orupabo.  

«Jeg hørte til på bakkeplan, ikke oppe i de hvite utstillingsrommene» er et sitat fra en av bidragsyterne, Amina Sahan. Sitatet dekker forsiden til årets utgave av kunstavisen: 10 undersøkelser.

10 undersøkelser er en årlig kunstavis, hvor TrAP (Transcultural Arts Production) undersøker ulike problemstillinger i vårt flerkulturelle og mangfoldige samfunn. Målet med kunstavisen er å la flere stemmer komme til orde og å få frem ulike perspektiver fra kunst- og kulturfeltet. I år er temaet veien inn til kunsten med tittelen Jeg hørte til på bakkeplan, ikke oppe i det hvite utstillingsrommene.

Avisen distribueres som bilagsavis i Klassekampen lørdag 22.mai. Den digitale utgaven av avisen blir samme dag publisert på TrAPs nettsider. Bidragsytere med tekster i årets utgave av avisen er blant annet kurator Nicole Rafiki, kunstner Shwan Dler Qaradaki og kunsthistoriker Zeenat Amiri.

Kunstneren Shwan Dler Qaradaki  er en av bidragsyterne i årets avis med Kunst i turbulente tider. Foto: Skjermdump fra PDF-utgaven fra årets utgave av TrAPs kunstavis 10 undersøkelser

Forfatteren og informasjonsrådgiver for TrAP, Namra Saleem, bidrar med et intervju av kunstneren Frida Orupabo. Namra Saleem er i tillegg redaktør for 10 undersøkelser, og har følgende å si om årets utgave: «Denne utgaven har vært viktig for meg personlig fordi vi tar opp spørsmål som både jeg og andre i feltet er opptatt av – nemlig hvor åpent og inkluderende er egentlig norsk kunst- og kulturliv?»

Stikkord