Nasjonalmuseet sendte pasteller og tegneblokk i posten

Tote-bag med kunstmaterialer fra en av kunstpakkene som The Art Collective tilbyr på sine nettsider. Foto: Nora Kielland / The Art Collective.

Nasjonalmuseets samarbeid med The Art Collective resulterte i et tilbud om deltakelse på et digitalt kunstverksted – for alle i hele Norge.

Digitalt tegne- og maleverksted
The Art Collective / Nasjonalmuseet
16. desember 2020 og 27. januar 2021

​​​

I desember inviterte Nasjonalmuseet til digitalt tegne- og maleverksted med The Art Collective. Selv om museet holder stengt, hadde museets følgere og publikum mulighet til å melde seg på denne workshopen,som ble fullbooket på relativt kort tid. Som påmeldt fikk man innledningsvis tilsendt en pakke på døren. Den inneholdt en tote-bag fylt med kunstmaterialer, oppgaver og veiledning.

Nora Kielland og Julie Solberg (fra venstre) fra The Art Collective. Foto: Elin Fröderberg.

Verkstedet som ble holdt den 16.desember ble innledet med et foredrag som tok utgangspunkt i flere verk fra museets store samling og var dessuten knyttet til denne inspirasjonssamlingen:The Art Collective – Stilleben. Julie Solberg og Nora Kielland, fra The Art Collective, holdt et pedagogisk og inspirerende online kunstverksted. Denne kvelden lykkes de fullt ut med å skape et felleskap for de påmeldte som deltok fra sine hjem. Et sett med oppvarmingsøvelser for tegning ledet til hovedoppgaven: et stilleben.

Julie Solberg og Nora Kielland under det digitale tegne- og maleverkstedet i regi av Nasjonalmuseet. Foto: Skjermdump fra Zoom-møtet den 16.12.20.

Mot slutten av verkstedet uttrykte formidlings- og arrangementskoordinator Nadine Constant fra Nasjonalmuseet en ambisjon om å fortsette med slike digitale verksteder på nyåret. Vi følger spent med på museets digitale satsninger – som den omtalte – for å nå et nasjonalt publikum. Enn så lenge kan man sjekke ut The Art Collective sine allerede oppsatte digitale kurs i januar: Make it smoothDont think, Do(odle) og Drawing with scissors, som man finner her.

    Stikkord