Maleri av Botticelli solgt for rekordsum 

Utsnitt av Sandro Botticelli: Portrett av ung mann som holder en medaljong, ca. 1480-1485. Foto: Sotheby’s.

Sandro Botticellis Portrett av ung mann som holder en medaljong ble nylig solgt for rundt 800 millioner kroner på Sotheby´s auksjon Old Masters evening sale i New York.

Sotheby´s ble etablert i 1744 og er et internasjonalt auksjonshus med salg av kunst og sjeldne gjenstander. Sotheby´s, som forøvrig også har en liten avdeling i Norge, arrangerer over 600 auksjoner årlig og tilbyr kjøp og salg både digitalt, offentlig og gjennom private auksjoner.

Renessansemaleriet Portrett av en ung mann som holder en medaljong har nå blitt solgt for 92 184 000 dollar, noe som er en rekordsum. Det dreier seg om et portrett av en ukjent ung mann som holder en medaljong med et lite sirkelformet maleri i hendene. Botticelli skal visstnok ha samarbeidet med den italienske maleren Bartolomeo Bulgarini, som stod for det religiøse miniportrettet malt i medaljongen.

Auksjonshuset Sotheby´s i New York solgte verket gjennom en live-streamet auksjon på deres nettsider den 28. Januar, 2021. Botticellis Portrett av en ung mann som holder en medaljong ble sist kjøpt på auksjon i 1982 for 1,2 millioner dollar, ifølge The Wall Street Journal. I sin pressemelding meddeler Sotheby´s at dette [januarsalget, 2021 av Botticelli] er den høyeste summen de noensinne har oppnådd for et klassisk maleri.

Salget av Botticelli er nå det andre som har overskredet 80 millioner dollar på auksjon siden Sotheby’s begynte med salg gjennom sitt nye live-stream-format under pandemien. Det første verket som ble solgt for en rekordsum på denne måten var Francis Bacon’s Triptych Inspired of the Oresteia of Aeschylus (selger: Astrup Fearnley Museet).

Det innrammede maleriet av Botticelli som satte en ny rekordsum for italiensk kunst på Sotheby´s. Sandro Botticelli: Portrett av ung mann som holder en medaljong, ca. 1480-1485. Foto: Sotheby’s.

    Stikkord