Julegrantenning med Brantenberg

Hvert år siden 2008 har en norsk kunstner eller designer fått gi Maihaugens juletre sitt eget uttrykk. I år er det Ulla-Mari Brantenberg, som har pyntet juletreet under julegrantenningen på fredag 26. november. Foto: Camilla Damgård / Maihaugen.

Glasskunstneren, Ulla-Mari Brantenberg, har pyntet årets juletre på Maihaugen med sitt uttrykk.

Ulla-Mari Brantenberg pyntet juletreet
på Maihaugen, Lillehammer. 
26. november 2021 - 9. januar 2022.

Maihaugen har både faste og temporære utstillinger, og er en del av Stiftelsen Lillehammer Museum. Hvert år velges det ut en kunstner eller designer som pynter museets juletre. I år er det Ulla-Mari Brantenberg (f. 1947), som har laget juletrepynt i glass til Maihaugens juletre. Brantenbergs arbeider er kjøpt inn av flere store museer både i Norge og utlandet. På Lillehammer har hun bidratt til utsmykking av Nordre Ål kirke og Kulturhuset Banken.

Ulla-Mari Brantenberg har fylt treet med blader, istapper og dråper hun har laget av glass og gull. Foto: Camilla Damgård / Maihaugen.

Jeg liker julaften og jul. Minnene fra barndommen ligger i gledeskuffen inni meg, uttrykker Brantenberg i pressemeldingen.

Brantenberg er en pioner i norsk glasskunst, og kjent for sine drikkeglass i mange farger og fasonger. I senere tid har hun hun laget både skulpturelle arbeider og utsmykkinger. Hun henter sin inspirasjon fra naturen og fra afrikansk kunst, som ofte er fremtredende elementer i hennes glasskunst.

Treet ble tent fredag 26. november kl. 16.00 i besøkssenteret på Maihaugen. Brantenberg har fylt treet med blader, istapper og dråper hun har laget av glass og gull. Treet ble tent av Olemic Thommessen under en stemningsfull musikalsk seanse med Kjell Magne Robak på cello. Treet vil stå til 9. januar 2022.

Maihaugens juletre står oppe til 13. januar 2022. Etter jul kommer Ulla-Mari Brantenbergs juletrepynt for salg i Maihaugbutikken. Foto: Camilla Damgård / Maihaugen.

    Stikkord