Bye Bye Trump Baby

Getty images / Creative Commons

The Museum of London utvider sin samling av protestkunst med nyinnkjøp av den gigantiske Trump-ballongen: Trump Baby.

Loco Steve, Creative Commons -BY-SA 2.0

Den oppblåsbare ballongen Trump Baby ble først flydd over Det britiske parlamentet i London i juni 2018 under Donald Trumps offisielle visitt til Storbritannia. Aktivisten Leo Murray kunne vise til en underskriftskampanje med 10 000 signaturer og økonomisk støtte gjennom crowdfunding for å få tillatelse av Londons daværende ordfører Sadiq Khan til å bruke en Donald Trump-liknende, gigantisk oppblåsbar ballong i et demonstrasjonstog. Det var anslått i The Independent at så mange som 250 000 personer protesterte i Londons gater mot den daværende amerikanske presidenten. Ballongen og twitterkontoen @TrumpBabyUK var en del av Stop Trump-protestene for å vise solidaritet med de som var sterkest berørt av Trumps politikk.

The Museum of London har i sin pressemelding meddelt at de allerede i 2019 viste interesse for anskaffelsen av Trump Baby – dette  for å bevare en del av aksjonskunstens historie i Storbritannia. Nå blir babyen en del av museets samling av protestkunst: en samling bestående av bannere, flagg, telt og plakater.

Getty Images / Creative Commons

Protestkunst-arbeidene har gjennom hundre år blitt brukt på forskjellig vis i demonstrasjoner utenfor Det britiske parlamentet. Trump Baby står nærmest som et minnesmerke for begivenheten den 4. juni 2019, da ballongen først ble fløyet inn over Parliament Square før ferden gikk videre til den store demonstrasjonen som fant sted på Trafalgar Square samme morgen. Siste stopp for Trump Baby vil nå bli The Museum of London.

    Stikkord