Knut Ivar Aasers utstilling «Å entré», hos Kunsthandler Christian Torp

Installasjonsfoto, «Å entré», Knut Ivar Aaser hos Kunsthandler Christian Torp. Foto: Lea Stuedahl

I utstillingen «Å entré» i Christian Torps nye lokaler på Aker Brygge, viser Knut Ivar Aaser seks større papirarbeider i forskjellige trykkteknikker.

Lokalene som i sin tid huset Felix kino, et sted Torp pleide å tilbringe mye tid som ungdom, har med fine grep blitt gjort om til et lite og intimt gallerirom i inngangspartiet til et enormt lokale som nå står tomt. I vindfanget henger en liten innrammet kollasj, rommet fungerer som en «shop», der et og et verk blir vist og byttet ut etter hvert som de blir solgt.

Inngangspartiet til de gamle lokalene til Felix kino har blitt gjort om til et lite og intimt gallerirom. Foto: Lea Stuedahl

Knut Ivar Aaser (f. 1986) ble uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2014. Arbeidene hans er siden vist en rekke steder både i Norge og i utlandet. Motivene av noe som gjerne får en til å tenke på minner, er hentet fra livsstils- og motemagasiner, overført og integrert i papiret gjennom monotypi, galatin print og bildeoverføring med lim – resultatet anbefales å sees på kloss hold.

Verkene er montert på aluminium, en presentasjonsform som vanligvis brukes til fotografi. Dette valget gir en ekstra dimensjon da de havner mellom flere sjangere uten at man nødvendigvis ser hva det er ved første øyekast. De kan også minne om metallplater man ser i bybildet, der kommersielle plakater og event-annonser henger revnet over hverandre på metallskilt. 

«Verkene er en slags reversering av avrevne reklameplakater fra store billboards i byen. Som om de er forsøkt malt på igjen, lagvis, i klare farger, med hint av hva som en gang ble annonsert. Men rekkefølgen er ny, clean. Det er høy- og lavkultur bundet sammen i en ny stil. Aasers stil.» Christian Torp

Vi anbefaler å ta turen for å oppleve både utstillingen og lokalene.

Ukens utstilling velges ut av redaksjonen på Kunstavisens morgenmøte mandag hver uke. Tove Sivertsen er ansvarlig for utvalget av bilder og omtale. 

Installasjonsfoto, «Å entré», Knut Ivar Aaser hos Kunsthandler Christian Torp. Foto: Lea Stuedahl

FAKTA

Kunsthandler Christian Torp drives av kurator og kunstrådgiver Christian Torp. Han står bak det tidligere nomadiske galleriet og utstillingsprosjektet Island Oslo (2016-2018), og har også vært daglig leder på QB Gallery (2014-2016).

    Stikkord