Dette vil du ikke gå glipp av

Heftig konsertprogram i Foredragssalen på Gamle Munch, fra 19. – 21. juni.

Fra og med onsdag denne uken – i morgen – inviteres det til tre unike konserter med store komponist og kunstnernavn i Foredragssalen på Gamle Munch. På programmet står verk av, blant andre, Magdaléna Manderlová, Pink Asbestos (aka Victoria Johnson & Natasha Barrett) og Sigurd Berge.

Bilde på forsiden: Fra en konsert arrangert av Electric Audio Unit på Sentralen i januar med Pierre Alexandre Tremblay som gjest. Foto: Mariam Gviniashvili.

Lydbølgefestivalen er organisert av Electric Audio Unit som består av Natasha Barrett, Ernst van der Loo og Mathieu Lacroix. Electric Audio Unit er Norges eneste profesjonelle ensemble for formidling av elektroakustisk musikk, med fokus på 3D-lyd og oppslukende lytteopplevelser. EAU bestiller og fremfører verk fra både norske og utenlandske komponister i hele Norge og Europa, skriver Mathieu Lacroix i en mail til Kunstavisen.

– Vi holder et høyt nivå når det både gjelder musikalsk og produksjonsmessig kvalitet. Et sentralt mål er å ha kjønnsbalanse i alle programmene våre, noe vi mener er viktig i dette veldig mannsdominerte tekniske feltet. Vi har flere samarbeid med andre kulturaktører i Norge, blant annet har vi et årlig samarbeid om live-elektronikk og 3D-lyd med Cikada. I senere tid har dette inkludert modernisering og revitalisering av flere verk av Arne Nordheim for fremføring over vårt 24-høyttaler-system, og ferdigstilling av verk av den avdøde komponisten Tor Halmrast. Vi har også samarbeidet med lokaler og institusjoner som for eksempel Henie Onstad Kunstsenter og Vitensenteret i Trondheim i deres 360-graders planetarium.

Festivalprogrammet

KONSERT 1: 19. juni 18:30-19:30

3D / Ambisonics elektronikk musikk av:

Kari Telstad Sundet – All Machines Now

Louisa Danielsson – Is It For the Government?

Martyna Kosecka – Still Life

Magdaléna Manderlová – A Forest of Ears

Knut Wiggen – EMS for Sig Själv

Sigurd Berge –

 

Komponist Natasha Barrett. Foto: Carsten Aniksdal

KONSERT 2: 20. juni 18:30-20:30

Live elektronikk / live video improvisasjon, 3D / Ambisonics elektronikk musikk:

Pink Asbestos (aka Victoria Johnson & Natasha Barrett): live elektronikk, violin, 3D-Lyd / ambisonics, sanntidsgenerert video. Urfremføring.

Mariam Gviniashvilli: Free Flow (ambisonics). Norsk premiere.

Otto Livari: Liminal (ambisonics). Norsk premiere.

EAU-live: live elektronikk, 3D-Lyd / ambisonics, video og laserkunst. Urfremføring.

 

KONSERT 3: 21. Juni 12:30-13:30

3D / Ambisonics elektronikk musikk av:

Mathieu Lacroix: Corium I (3D-Lyd / ambisonics). Urfremføring.

Ernst van der Loo: Void Population (3D-Lyd / ambisonics). Urfremføring.

Michel Redolfi: Desert Tracks.

    Stikkord