– Beyond excited

Karin Hindsbo. Foto: Nasjonalmuseet / Ina Wesenberg

I går ble det slått stort opp i både norsk og internasjonal presse at avtroppende direktør ved Nasjonalmuseet, Karin Hindsbo, er valgt som ny direktør for et av verdens fremste museer for moderne kunst og samtidskunst, Tate Modern i London. Hindsbo er, etter sigende, «mer enn begeistret» for sin nye stilling.

Karin Hindsbo rekker akkurat å tre inn i den prestisjetunge stillingen som ny direktør for Tate Modern før den største retrospektive utstillingen av Philip Guston i London på 20 år åpner på Tate Modern i oktober. Hindsbo tar over etter Frances Morris, i sin tid Tate Moderns første kvinnelige direktør. 

Kanskje så vi den ikke helt komme her i Norge, fordi Hindsbo gjennom flere år har fått ganske hard medfart i Norsk presse. Blant annet har hun fått mye kritikk etter at hun tok over jobben som Nasjonalmuseets direktør i 2017 for at Nasjonalmuseet har brukt så lang tid på å åpne det nye museet på Vestbanen og at samlingen underveis ikke har blitt gjort tilgjengelig nok for publikum. Direktøren for de fire Tate-museene, Maria Balshaw, fremhever på sin side utelukkende hvor dyktig Hindsbo har vist seg i sin ledelse av Nasjonalmuseet gjennom pandemien og i styringen frem mot dagens suksess. Hindsbo fullroses av Balshaw som forventer at Hindsbo – i lag med de ansatte på Tate Modern – vil fortsette å lede museet frem mot nye høyder i årene som kommer.

Karin Hindsbo har i norsk sammenheng tidligere jobbet som direktør for både Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand (2012-14) og KODE i Bergen (2014-17).

Stikkord