Alexander Green

Alexander Green: Tree of Ténéré , 2017, skulptur, programmerbare LED-lamper © Alexander Green 2021.
Foto: Julie Stärk.

Mange av oss har måttet være mer hjemme i koronatida. Da har ting vi har på veggen hjemme kanskje fått en annen betydning enn før? Kunstavisen har vært i kontakt med en rekke mennesker som sa seg villige til å svare på noen spørsmål rundt dette. 

Julie Stärk, 29 år, Investment banking.

Hvilket kunstverk som er hjemme hos deg har betydd ekstra mye for deg i denne tida?
Her vil jeg trekke frem kunstinstallasjonen Tree of Ténéré (døpt: «Oslo-treet») fra 2017. Materiale er 125.000 programmerbare led-lamper.

Kunster er Alexander Green. Verket imiterer et enslig tre som en gang vokste midt i Sahara-ørkenen, i Ténéré-regionen. Treet fungerte som et samlingspunkt og hvilested for reisende gjennom ørkenen.

Installasjonen ble kjøpt av Stein Erik Hagen høsten 2017 og er gitt i gave/ lån for fem år til Oslo Kommune. Ble satt opp på Filipstadbrygge 1. desember 2019

Hvor har du verket plassert hjemme hos deg?  
Her går jeg litt utenfor «oppgaven», men dette treet er altså en kunstinstallasjon plassert på Filipstad brygge (i Trettenparken), som ligger rett ved  min arbeidsplass

Hvorfor betyr har akkurat dette betydd ekstra mye for deg under koronapandemien?
Denne installasjonen er plassert rett ved siden av en Tuftepark hvor jeg og mine kollegaer i løpet av høsten og vinteren har hatt anledning til å møtes for en ukentlig utendørs treningsøkt. Treet (og samværet) har lyst opp den ellers litt mørke hverdagen og vinteren.

 

 

 

 

Stikkord