fbpx Faste bidragsytere

Faste bidragsytere

Faste bidragsytere. Fra venstre: Lars Elton, Mona Gjessing, Anne Vira Figenschou og Hilde Mørch. Foto: Jannik Abel/Bono

 

Mona Gjessing (redaktør)
Mona Gjessing(født 1964) har vært kunstkritiker siden 2004 og har jobbet som fast frilanser for Klassekampen, Billedkunst, Numer, PROSA og KORO. Gjessing har også publisert et utvalg kunstanmeldelser i Weekendavisen(dk), og står bak en rekke intervjuer med  kunstnere som Per Kleiva, Vanessa Baird, Anna Fiske, Vanna Bowles og Line Solberg Dolmen. Gjessing har vært leder for arbeidsutvalget, seksjon kunst, i Norsk kritikerlag i perioden 2014-2017 og har deltatt i en rekke offentlige samtaler og debatter om samtidskunst. Mona Gjessing har sin utdannelse fra Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og leverte i 1999 den tverrestetisk orienterte hovedoppgaven «Sjokkets musikalske logikk. En studie i Arnold Schönbergs monodrama Erwartung».

Hilde Mørch (skribent)
Hilde Mørch (født 1961) er kunsthistoriker/mag.art (UiO 1993), og arbeider som kurator, forfatter og konsulent ved Kunsthistorisk Prosjektsenter. Har blant annet arbeidet ved Lillehammer Kunstmuseum, Astrup Fearnley Museet, Museet for samtidskunst og Nasjonalgalleriet, samt Kunstnerforbundet og Blomqvist Kunsthandel. Hun har kuratert utstillinger som Charlotte Wankel og L´Esprit Nouveau. Kambo-Kristiania-Paris-Oslo (Galleri F15/Punkt Ø, 2019) og Ryszard Warsinski. Skjønnheten og udyret (Vestfossen Kunstlaboratorium, 2016). Blant hennes publikasjoner kan nevnes Charlotte Wankel og L´Esprit Nouveau. Kambo-Kristiania-Paris-Høvik (Forlaget press 2019), Form and content. An essay about Juan Andres Milanes Benito (2019), Trøndersk abstraksjon. Anders Sletvold Moe. En malerisk dialog med Arve Hovig, Johs. Rian, Lars Tiller, Jakob Weidemann og Roar Wold (Kunstmuseet Nord-Trøndelag, Namsos 2017), Ryszard Warsinski. Confabulari. Bildets vesen og den grusomme skjønnhet (Orfeus Publishing AS 2015), Thor Heyerdahls tegninger (Flamme forlag 2012), Fridtjof Nansen. Vitenskapsmann og kunstner (Lillehammer Kunstmuseum, Labyrint Press  2011) og Ragnhild Kaarbø. Et kunstnerliv (Harstad Kunstforening 2003). 

Lars Elton (skribent)
Lars Elton (født 1957) er en av landets mest erfarne kritikere. Han har jobbet som anmelder av kunst, arkitektur, teater og dans, som frilansjournalist, forfatter og redaktør siden 1986. Fra 2014 er han kunstanmelder i Dagsavisen. Før det skrev han kunstanmeldelser i 15 år for VG, og han har vært fast kritiker for Aftenposten, Klassekampen og Morgenbladet. I 2019 begynte han som anmelder for Norsk Shakespearetidsskrift. Elton deltar ofte i debatter. Som forfatter er Eltons siste utgivelse «Lyst og last» om Oddvar Torsheim (2018). Han har også skrevet kunstbøker om Jørgen Holen (2006) og Nikolai Astrup Geelmuyden (2005). Han har bidratt til en rekke kunstbøker, blant annet om Galleri 69 (2019), tekstilkunstneren Ellen Grieg (2019), multikunstnerne Anne Biringvad (2017) og Lise Bjørne Linnert (2015). I tillegg har han vært redaktør for flere tidsskrifter, samt årboken til NIL/Norske Interiørarkitekter og møbeldesigneres Landsforening (2003–11). Elton er cand.mag. fra Universitetet i Oslo.

Anne Vira Figenschou (skribent/frilanser)
Anne Vira Figenschou (født 1951) jobber som kurator, foreleser og fagbokforfatter. Hun er kunsthistoriker, utdannet ved UiO, Rice University i Houston og Université de Lausanne. Hun har vært leder for FORART – Institute for Research within International Contemporary Art, arbeidet ved Astrup Fearnley Museet, og har undervist i en årrekke på Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk på UiO. Blant hennes publikasjoner er diverse artikler og bøker om School of London, R.B. Kitaj, Christian Skredsvig og norsk arkitektur. Anne Vira Figenschou er frilansernes representant i Kunstavisens redaksjon.

 

 

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.